Charakteristika kávy: červený pomeranč, luční květiny, papája
Příprava: ideální na filtrovanou kávu nebo jako ovocnější espresso
Oblast: Huye
Promývací stanice: Huye Mountain
100% arabica red bourbon
Zpracování kávy: promyté
Nadmořská výška: 1700 - 1900 m n. m.
Popis: Na jihu Rwandy v oblasti Huye leží
stejnojmenná promývací stanice Davida Rubanzangaba. David velice pečuje
nejen o kvalitu kávy, ale také o menší farmáře, jejichž kávu zpracovává.
Zajišťuje pro ně férové podmínky a snazší průběh sklizně. Ručně sebrané
třešně jsou ihned po dovezení na stanici zbaveny defektů a následně
naloženy do fermentačních sudů. Po promytí procházejí kávová zrnka další
kontrolou kvality a poté sušena ve stínu stromů.
Balení 250g nebo 1kg, zrnková káva
Nejlepší chuti dosáhnete do 30 dnů od pražení kávy. Doporučení, jak správně kávu skladovat, se dočtete zde.
Cena včetně DPH