Náš příběh
Nic nevystihuje Ostravu víc, než toto naše slovo. "Bo", které je odpovědí na každé proč. Zároveň je to také slovní hříčka. "B" a "O" jsou prvním a posledním písmenem slova bistro, může být zkratkou pro bistro Ostrava. Chceme, aby pro vás naše bistro bylo každodenním Bonjour pro celý den! Místem, kde si užijete naši bistronomii, ale také prostorem, kde si zákazník odpočine, může se stát umělcem, chopí se štětce a barev nebo jehly a bavlnky. Bistro bude také malou galerií a design shopem.
Milujeme Budapešť pro její nádhernou architekturu, náladu, historii, gastronomii, pro dech beroucí podniky a jejich atmosféru. Proto je našim hlavním produktem langoš, který je pořád tak trochu označován za pouťové jídlo, ale pro nás je placka z kynutého těsta mnoha podob a ingrediencí něčím víc, něčím, co má potenciál. A tak si s ním hrajeme. Stejně, jako je hravý jeho nepředvídatelný tvar, je hravá příprava těsta a my ho pak stejně rozmanitě dochucujeme a servírujeme. Pátrali jsme po "langoší" historii, neboť si přejeme, aby námi nabízené mělo příběh. A langoš ho má.
Langos říkají Maďaři placce z bramborového těsta osmažené na tuku. Původně byla tato placka z chlebového těsta, které se při pečení chleba odložilo stranou a peklo se v blízkosti plamenů (láng) u otvoru do pece. V den pečení chleba to byla snídaně pro celou rodinu, a když se placka potřela čerstvou smetanou, platila přímo za královské jídlo. Od doby, kdy většina Maďarů nepeče chléb doma, nabízí se langoš z chlebového těsta pouze při výstavách historického charakteru. Maďaři podávají langoš také doma a to s čajem či svařeným vínem.